Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2005

Fateless, αλλά όχι faithless

Το Proof δε μου έκανε κάτι, ήταν από τις φορές που τελείωσε το έργο και είπα "Δεν έχει άλλο;".Σε αντίθεση με το "Ένας άνθρωπος δίχως πεπρωμένο". To τελευταίο είχε όμως μια τεχνική αμέλεια.. κάποια από τα λόγια του 14χρονου Γκιόργκι (πολύ καλή ερμηνεία) δεν φαίνονταν στην οθόνη γιατί το φόντο ήταν λευκό. Το νόημα τους το έβγαζες πάντως.. Ο συγγραφέας (και σεναριογράφος), ο πραγματικός πρωταγωνιστής, μέσα από αυτά τα λόγια λέει πως όλοι τον ρωτάνε για την ασχήμια και τη σκληρότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης και κανείς δεν τον ρωτάει για την ευτυχία που κρύβεται σ’ αυτά. Ο ίδιος αποδέχτηκε την όλη φρικτή κατάσταση ως «φυσική» για να επιβιώσει.
Γιατί τελικά ο άνθρωπος μπορεί να υποστεί πολλά. Αν κρατάς ζωντανό το μέσα σου, θα μπορέσεις να κρατήσεις για μεγαλύτερο διάστημα ζωντανό και το σώμα σου.

«Δεν μπορούμε να διαλέξουμε το γενικότερο πλαίσιο του πεπρωμένου μας. Μπορούμε όμως να αποφασίσουμε για το περιεχόμενό του.»
-Dag Hammarskold-


_____________________
*Πού θα βρω τις zucchero? Αυτές τις πλατιές που είχαν παλιά τα floca.

UPDATE:
Τις βρήκα :). Το θέμα είναι τώρα πως θα τις αποκτήσω. (email?Αν μου τις στείλουν..) Είναι το αγαπημένο κομμάτι της συλλογής μου κι έχω μόνο 16 (από τις κατηγορίες country και people). Θέλω και τη σειρά Lorenzo Lotto, καθώς και τις win711, mare, classic99 και stones. Θέλω να γεμίσω το γραφείο μου!! Προς το παρόν αυτό που μπορώ να κάνω είναι να εκτυπώσω τις εικόνες..ένα επίπεδο πράγμα :Ρ. Ή μήπως να κολλήσω κι από πίσω ένα άλλο χαρτί, αφού πρώτα τα γεμίσω με ζάχαρη? :))

3 σχόλια:

 1. θέλω εδώ και καιρό να το δω ακόμα δεν τα χω καταφέρει... να πάρει!!! ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτή κι αν είναι δυναμική και θετική αντιμετώπιση της ζωής...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος22/11/05, 9:28 μ.μ.

  Δε θέλω να σε στεναχωρήσω spirit.. αλλά ξεκίνησε την πρώτη βδομάδα σε δύο αίθουσες, συνέχισε την προηγούμενη σε μία και ..κράτησε το φθίνοντα ρυθμό.

  Και είναι σίγουρα mindstripper ένα παράδειγμα για όσους τα χάνουν και το βάζουν κάτω μπροστά στα "δύσκολα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή