Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2009

Ιθάκες

Ένας χρόνος διαφορετικός απ' τους προηγούμενους πέρασε στο χτες. Το μάστερ μπορεί να ήταν η αφορμή κι ο σκοπός εν τέλει, αλλά τα ενδιάμεσα είναι αυτά που θα μου μείνουν... Το ταξίδι είναι που μετράει κι όχι ο προορισμός -τετριμμένο αλλά είναι η αλήθεια. Πριν φύγω για Σκωτία, ο θείος μου μου είχε δώσει να πάρω μαζί μου τρία ποιήματα, μέσα στα οποία κι η Ιθάκη. Τους τρεις τελευταίους στίχους από το ποίημα τους έβαλα στην πτυχιακή μου, μετά τις ευχαριστίες.


"...Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα 'βγαινες στον δρόμο.
Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε.
Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν."

Κ.Π.Καβάφης
Η χρονιά του Stirling έκλεισε με ένα ταξίδι στο Μεξικό. Αποφασίστηκε κατά την περίοδο πτυχιακής εντός μίας ημέρας, με τα κορίτσια εκεί, καθώς βρήκαμε πολύ καλή προσφορά. Και κάπως έτσι βρέθηκα να κάνω το πρώτο μου υπερατλαντικό ταξίδι. Στο γυρισμό, στην ανταπόκριση, είχα 5 ώρες να γεμίσω.. μόνη μου στο Άμστερνταμ' δώρο την ημέρα της γιορτής μου. Έφτασα στη 1 ξημερώματα και 8 το πρωί ήμουν εν πλω για Σαντορίνη, για ένα γάμο. Και μετά σου λένε jet lag.. Έχει μια βδομάδα που είμαι πλέον στην Αθήνα και μου φαίνεται περίεργο.. τελείωσε το διάβασμα, τα ταξίδια. Αλλαγή σελίδας τώρα.
Κάπου με τις μετακινήσεις και την εναλλαγή τόπων και μεταφορικών μέσων, δεν συνειδητοποίησα ότι τελείωσε το καλοκαίρι... -και γιατί άλλωστε;

2 σχόλια:

 1. Η φωτό είναι απίστευτη.

  Περίεργο μου φαίνεται και χαμογελάω που το σκέφτομα. Κάποτε κι εσύ κι εγώ εδώ και οι δυό, πριν λίγο καιρό εκεί και οι δυό, τώρα μετά από όλα αυτά εδώ ξανά - ε ναι, και οι δυο.

  Καλά μας ταξίδια εκεί κι εδώ και όπου νά ΄ναι. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/10/09, 12:52 π.μ.

  H αγαπημένη μου, μέχρι στιγμής -κι ας μην πήρε χαμπάρι η κοπελιά.

  :)
  Με έκανες να ρίξω μια ματιά στο πρώτο mail (ίσως να είναι γραμμένο εκεί και το μέρος της επόμενης συνάντησης, χε).

  Να 'μαστε καλά να ταξιδεύουμε -εντός εκτός κι επί τ'αυτά. ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή