Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2005

Ένα χέρι βοηθείας..

Ξέρει κάποιος να χρησιμοποιεί το Ad-Aware? (ρητορική ερώτηση εδώ μέσα..)
Κατ΄αρχάς πάνω από 200 critical objects είναι ανησυχητικό?!:)
Επιλέγουμε όσα θέλουμε -αλήθεια, ποια είδη πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξω?- κι έπειτα πατάμε Next, ωραία.. και βγάζει ένα παράθυρο "deleting selections" ...δεν ξέρω αν κολλάει ή απλά αργεί(αρκετά) κι έτσι το κλείνω :)! Ξαναδοκίμασα και για να μην είναι φορτωμένο διάλεξα μόνο ένα, το οποίο και αφαιρέθηκε. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα όμως που πήγαν στην quarantine list, τι τα κάνω?

Θα μου ήταν χρήσιμη η βοήθειά σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων.


4 σχόλια:

  1. Εξαρτάται το πόσο ανησυχητικό είναι. Συνήθως τα περισσότερα από αυτά τα critical objects είναι απλώς tracking cookies τα οποία είναι χαμηλού ρίσκου. Αν κάνεις δεξί κλικ πάνω σε ένα object και μετά κλικ στο item details σου λέει τι είναι το καθένα.

    Προφανώς αργεί διότι τα 200 είναι πολλά.

    Αυτά που πάνε στην καραντίνα άσε τα εκεί. Αν κάποια στιγμή στα γρήγορα δεις ότι το pc σου αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα μπορεί να φταίει ότι διέγραψες κάτι που χρειαζόταν. Πράγμα σπάνιο όμως. Πιο πιθανό είναι να μη δουλεύει κάποιο πρόγραμμα που χρησιμιοποιεί spyware και adware, όπως είναι τα περισσότερα free από το Internet προγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/2/05, 4:28 μ.μ.

    "...μπορεί να φταίει ότι διέγραψες κάτι που χρειαζόταν.Πράγμα σπάνιο όμως."
    Μόλις πριν διαπίστωσα ότι δεν έχω πρόσβαση να διαβάσω πολλά από τα παλιά μου mails στο Outlook.. ή την έκανα ήδη.. ή έχει να κάνει με εκδόσεις των Windows που κατέβασα, έσβησα και ξανακατέβασα..

    Οπότε κοιτάω να σβήσω προς το παρόν αυτά που είναι υψηλού ρίσκου, right?
    Ευχαριστώ πολύ Σάκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρησιμοποιώ πολύ καιρό το ad-aware κάνω συχνά update και κάνω remove (και όχι σε quarantine) ο,τι αρχείο βρει (τα περισσότερα είναι cookies). Δεξί κλικ "select all objects" "next" "remove all objects".
    Άμα βάλει κάτι σε καραντίνα μπορείς να το επαναφέρεις (πήγαινε στο quarantine list).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/2/05, 1:42 π.μ.

    Οk, άκυρο αυτό με το Outlook, το επανέφερα!

    Τα έχω κάνει αυτά..έχω αποπειραθεί δηλαδή, γιατί κολλάει μάλλον εκεί που τα σβήνει.. λέει deleting... κι ούτε μία ένδειξη ότι σβήνει(ούτε τις γραμμές που δείχνουν την εξέλιξη).Θα κάνω αν είναι κανένα update και το επανεξετάζω. Ευχαριστώ πάντως Thali

    ΑπάντησηΔιαγραφή