Όπως σωστά γράφει ο αρκούδος: "Κι η Ευρώπη (εμείς) παρακολουθεί ατάραχη.."
Αυτή τη στιγμή που εμείς ασχολούμαστε με καθημερινά πράγματα -άλλα ουσιώδη, άλλα μη- κάπου όχι πολύ μακριά από εδώ οι άνθρωποι δε μπορούν να ζήσουν ελεύθερα, οι δρόμοι είναι γεμάτοι στρατιώτες..
Ποιος δε θέλει την ειρήνη?? Κάποιοι ηλίθιοι θα μου πείτε που σκέφτονται μόνο το χρήμα.. αν μπορούν και σκέφτονται..
Μισθοφορικός στρατός κατά της τρομοκρατίας και μ.......! Να το κάνουμε και επάγγελμα! Η κατάργηση του στρατού, σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως να ήταν μια αρχή για να μειώσουμε τις πιθανότητες επαφής με τον πόλεμο. Θα μου πείτε τώρα και πως θα γίνει κάτι τέτοιο την εποχή αυτή, όπου αρκούν ίσως κάποιοι χειριστές υπολογιστών για να βάλουν σε λειτουργία πυραύλους προς την επιθυμητή κατεύθυνση... εκτός του ότι σε πολλές χώρες ο στρατός είναι τρόπος ζωής.
Και τι γίνεται με το να πηγαίνουν στο στρατό τα αγόρια? Να έχουμε δυνάμεις για να μπορούμε να αμυνθούμε σε περίπτωση κινδύνου? Γιατί να χρειάζεται να μπαίνουμε σ' αυτή τη "λογική"?
Ματαιότης ματαιοτήτων....
Σχετικά με το post του Αρκούδου.
ΑπάντησηΔιαγραφή"(1) ΣΧΕΤΙΚΑ με το: "Πλάκα-πλάκα, δεν μπορώ να αντιληφθώ ΤΙ είναι αυτό που ξεχωρίζει την Αμερική από φασιστικά καθεστώτα του παρελθόντος.."
Ίσως ο ορισμός του φασισμού να βοηθήσει: "φασισμός: (ο) ουσ. [ ιταλ. fascismo λατιν. fascis (=δέσμη από βέργες φτελιάς ή σημύδας, δεμένες με κόκκινη ταινία, την οποία κρατούσαν οι λίκτορες (= κλητήρες ενός άρχοντα) στην αρχ. Ρώμη ως σύμβολο εξουσίας)]. ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ αστικό πολιτειακό σύστημα με κύρια χαρακτηριστικά την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ και την ΕΞΑΡΣΗ της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, που ασκείται ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. Αντιθ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ.
(2) ΣΧΕΤΙΚΑ με το: "Πρώτα απ' όλα, έχουν μισθοφόρους για τις βρωμοδουλείες τους".
Καταρχάς, οι φασίστες δεν έχουν μισθοφόρους. Κατά δεύτερον, για τους μισθοφόρους αυτό είναι το επάγγελμά τους -ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε το επάγγελμα του οποιουδήποτε εφόσον αυτό βρίσκεται εντός των επιταγών του νόμου;
Οι έλληνες μόνιμοι στρατιωτικοί δεν είναι μισθοφόροι; Αν τους δωθεί ανάλογη προς εκτέλεση διαταγή δεν πρέπει να την εκτελέσουν; (Ή, μήπως, τότε θα τους πιάσει η "ηθική" τους και θα αρνηθούν; Ας το κάνουν κι αυτό εν τέλει -αφού επιστρέψουν, όμως, τα κρατικά (τουτέστιν των ελλήνων φορολογουμένων) χρήματα που πληρώνονται εν καιρώ ειρήνης.
Επί τη ευκαιρία, αφού "βγάλανε το φίδι από την τρύπα οι Αμερικανοί", οι έλληνες στρατιωτικοί "σκοτωνόντουσαν" (μέχρι και μέσο βάζανε) για να πάνε στο Αφγανιστάν ως peacekeepers -και να τσεπώσουν πάνω από 1.000.000 (των ελλήνων φορολογουμένων) δραχμές μηνιαίως.
(3) ΣΧΕΤΙΚΑ με το: "στελέχη του Πενταγώνου δήλωσαν ότι εδώ και δύο χρόνια έχει δημιουργηθεί μια νέα απόρρητη μονάδα."
Αν αυτή η "νέα απόρρητη μονάδα" ήταν πραγματικά απόρρητη τότε δεν θα το δήλωνε το Πεντάγωνο. Ακόμη, όμως, και να μην ήθελε να το δηλώσει το γεγονός είναι ότι σε μια ανοικτή κοινωνία, όπως είναι η Αμερικανική, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.
Αν κάτι τέτοιο, όμως, γινόταν στην "προοδευτική και δημοκρατική" χώρα μας, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν θα αποκαλύπτονταν αν όχι ποτέ, σίγουρα μετά από πάρα πολλά χρόνια.
(4) ΣΧΕΤΙΚΑ με το: "Δεύτερον, έχουν φυλακές σε ξένες χώρες (για να μην τους πιάνει το αμερικανικό δίκαιο), που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, που ακόμα και η δικαστική αρχή της χώρας τους τα αποδοκιμάζει".
ΑΚΡΙΒΩΣ!: "Για να μην τους πιάνει το αμερικανικό δίκαιο". Διότι αν κάτι παρόμοιο γινόταν, π.χ., στη χώρα μας τότε πολύ απλώς θα άλλαζαν οι νόμοι για να προστατεύσουν αυτούς που έπρατταν τα τοιαύτα. Στην Αμερική, όμως, ο νόμος είναι νόμος.
Παρομοίως και για το ότι "ακόμα και η δικαστική αρχή της χώρας τους τα αποδοκιμάζει". Εδώ, στην Ελλάδα, για παράδειγμα, θα γινόταν το ίδιο; Ναι, καλά...
(5) ΣΧΕΤΙΚΑ με το: "Σαν να μην έφτανε αυτό, κάνουν και βασανιστήρια".
Τα οποία είναι, εννοείται, κατακριτέα. Ωστόσο, όταν γίνονται τέτοια πράγματα η Αμερική, ως κράτος, δεν τα κουκουλώνει, όχι γιατί δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο πιθανόν, αλλά διότι γνωρίζει ότι αν προσπαθήσει να τα κουκουλώσει τότε αργά ή γρήγορα τα αμερικανικά media θα την "στριμώξουν στην γωνία".
Εδώ θα γινόταν το ίδιο άραγε; Μπα, εδώ δεν θα χρειαζόταν να πάμε στην Κούβα' απλώς θα αλλάζαμε τους νόμους προς το συμφέρον μας...
(6) ΣΧΕΤΙΚΑ με το: "Και η Ευρώπη (εμείς), παρακολουθεί ατάραχη..."
Να θυμίσω, επίσης, ότι η Ευρώπη παρακολουθούσε ατάραχη ακόμη κι όταν στην αυλή της (Γιουγκοσλαβία) το αίμα χυνόταν άπλετο. Έπρεπε, τελικά, να επέμβει η Αμερική και να σκοτωθούν τα δικά της παιδιά (μην το ξεχνάμε αυτό) για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα. Η Ευρώπη αρκείτο στα ευχολόγια περί ειρήνης -τι εύκολο πράγμα να κάνει κανείς!
(7) Ελλάδα. Θεσσαλονίκη. Καλοκαίρι. Στην παραλία τής Θεσσαλονίκης απολαμβάνουν τη βόλτα τους χιλιάδες κόσμου. Μεγάλοι, μικροί, άντρες, γυναίκες, παιδιά, μωρά. Ξαφνικά, δύο επιβατικά αεροπλάνα έρχονται από το πουθενά και πέφτουν πάνω στον κόσμο... Οι νεκροί και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 3.000... Ήταν τρομοκρατική επίθεση... Η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να κυρήξει πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας... Το ελληνικό έθνος, σύσσωμο, υποστηρίζει την κυβέρνησή του... ( Η συνέχεια δική σου).
Δεν είμαι κανένας δικηγόρος των Αμερικανών ή οτιδήποτε τέτοιο. Πιστεύω, απλώς, ότι οι αφορισμοί και η ακρισία επερίσσεψαν στη χώρα μας... Και αυτό, σε τελική ανάλυση, κάνει κακό σε εμάς τους ίδιους...
Έχω ένα ελάττωμα: λέω με παρρησία τη γνώμη μου σε μια χώρα που "συμπαθούμε αυτούς που λένε με παρρησία τη γνώμη τους, αρκεί να σκέφτονται ό,τι σκεφτόμαστε" (Mark Twain). Τέλος πάντων... Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του..."
(2)"Ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε το επάγγελμα του οποιουδήποτε εφόσον αυτό βρίσκεται εντός των επιταγών του νόμου;"
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως να μην το κρίνουμε, αφού ένα τέτοιο "επάγγελμα" έχει επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο.Και στην τελική κρίνουμε βέβαια και τους νόμους.
(5)Δεν λέει και πολλά το ότι δεν τα κουκουλώνει τα πράγματα η Αμερική. Το θέμα είναι ένα και είναι απόλυτα κατακριτέο! Λίγο πριν διάβαζα στον Ταχυδρόμο για τις μεθόδους ανάκρισης και τα βασανιστήρια.. (...)
Η Ελλάδα δεν πιστεύω να έφτανε σε τέτοιο φρικαλέο σημείο.
(6)"Έπρεπε, τελικά, να επέμβει η Αμερική ..."
Σιγά μην έχανε ευκαιρία' επεμβαίνει όπου τη συμφέρει κι όχι, μάλλον, από ανάγκη να βοηθήσει.
Μακάρι να αποζητούσαν όλοι την ειρήνη και τι άλλο;Δε θα χρειαζόταν να φτάσει η ανθρωπότητα σε ακρότητες..
Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα!
Μέχρι στιγμής το κακό το έχω δει να παίρνει σάρκα και οστά στο Ιράκ, την Παλαιστίνη και τα περίχωρα..