Κυριακή, Ιανουαρίου 09, 2005

Weird questions

...και οι περίεργες απαντήσεις τους (από το ΒΗΜΑgazino)

Είναι αλήθεια ότι το νούμερο 58... διώχνει τις μύγες;
Λέγεται ότι, αν δει γραμμένο με μαύρο χρώμα το νούμερο 58 σε λευκό φόντο, η μύγα αναγνωρίζει στο σχήμα του έναν ιστό αράχνης και... το βάζει στα πόδια. Αν και δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο, είναι πολλοί εκείνοι που χρησιμοποιούν το νούμερο για να διώχνουν τις μύγες!
(Ισχύει και για τα κουνούπια;)

Τα ζώα ροχαλίζουν; Και ονειρεύονται;
Ναι. Τα περισσότερα θηλαστικά όπως ο σκύλος και η γάτα αλλά και ο ελέφαντας ροχαλίζουν όπως ο άνθρωπος. Όσο για τα όνειρα, με τα περισσότερα θηλαστικά και πουλιά μοιραζόμαστε τη φάση REM (...)
(Αμέ... πόσα βράδια ακούμε το Ρόκυ στο χωριό να ροχαλίζει.Φτερνίζεται επίσης.)

Είναι ολλανδικές οι τουλίπες;
Όχι. Οι τουλίπες προέρχονται από την Τουρκία και το φυτό Tulipa gesneriana του Καυκάσου, που έχει σχεδόν 5.000 διαφορετικές ποικιλίες. Στην Ολλανδία τα λουλούδια αυτά δεν έφθασαν παρά στο τέλος του 16ου αιώνα.

Ποιοι είναι οι πιο παράξενοι γάμοι;
Κάτω από τη θάλασσα, πετώντας με «παραπέντε» ή με τηλεδιάσκεψη από το Διάστημα στη Γη. Στην Disneyland κάνεις κουμπάρους τα καρτούν ενώ στο Λας Βέγκας οι γάμοι τελούνται στο αυτοκίνητο. Όσο για τα έθιμα του μυστηρίου, υπάρχουν φυλές που υποστηρίζουν τον γάμο μιας γυναίκας με πολλούς άνδρες, στη Ζάμπια οι γονείς της νύφης καθορίζουν την τιμή της, ενώ στην Κίνα η νύφη την πρώτη νύχτα του γάμου πρέπει να μη μιλάει και να είναι νηστική...
(Μήπως να μην πηγαίνει και στην τουαλέτα;;! Εκτός του ότι.. νηστικό αρκούδι δε χορεύει!)

Πώς καταφέρνουν οι πιγκουίνοι να αναγνωρίζουν το σύντροφό τους στο πλήθος;
Φωνάζοντας ο ένας τον άλλον! Στις πολυπληθείς αποικίες όπου ζουν, οι πιγκουίνοι χάνονται συχνά από το σύντροφο και τα παιδιά τους, και χρησιμοποιούν επαναλαμβανόμενους ήχους ή συλλαβές που λειτουργούν σαν κώδικες για την οικογένειά τους.


Κι άλλες ερωτήσεις που δύσκολα θα σκεφτόσουν να κάνεις... βλ. "Αν πετάγαμε ένα κέρμα από το Empire State Building θα σκότωνε άνθρωπο;"

2 σχόλια:

  1. Καθυστερημένη (όπως πάντα..θα τελειώνει το 2005 και'γω ακόμη ευχές θα δίνω..)Καλή χρονιά λοιπόν..
    Όλα να πάνε άκομα καλύτερα για σένα (ότι και να σημαίνει αυτό)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/1/05, 8:15 μ.μ.

    Ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου, occhiata, για τις ευχές!Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή