Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2006

Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια

-Jostein Gaarder-

"Συλλογίζομαι βραδιές σαν κι αυτή που δε θα τις ξαναζήσω πια..."

Olaf Bull



Είναι ωραία η αίσθηση όταν τελειώνεις ένα βιβλίο, λυτρωτική... εκείνη τη στιγμή φέρνεις όλα όσα διάβασες στο μυαλό σου και τα επεξεργάζεσαι για μια τελευταία φορά. Έχεις ίσως δει κάποια πράγματα από άλλη οπτική, τα συνδέεις με τη δική σου ζωή, με άτομα και καταστάσεις, ταξιδεύεις...
Μετά βέβαια τη θέση του θα πάρει ένα άλλο βιβλίο, αργότερα ίσως να μη θυμάσαι την ιστορία με ακρίβεια, ίσως να 'χεις ξεχάσει και πώς τελειώνει, αλλά όλο και κάτι θα έχεις πάρει μαζί σου..

5 σχόλια:

  1. Αυτήν είναι και η μαγεία του βιβλίου! Χωρίς καν να το καταλάβεις, μερικές, λίγες ή πολλές σελίδες μπορούν να προσθέσουν ανεπαίσθητα κάτι στη ζωή σου. Ίσως και να σε αλλάξουν λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/10/06, 4:43 μ.μ.

    Ναι, έτσι είναι συνονόματη sofi! :)
    Μας δίνουν ερεθίσματα και τα χρησιμοποιούμε αναλόγως εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η ομορφιά του βιβλίου είναι ότι κάποια στιγμή αν το ξαναδιαβάσεις θα ανακαλύψεις καινούργια πράγματα που την πρώτη φορά σου ξεφύγανε, το βιβλίο μάς ταξιδεύει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/10/06, 8:51 μ.μ.

    απ' όσο θυμάμαι δεν πρέπει να χω διαβάσει 2η φορά βιβλίο, αλλά το χω σκεφτεί κι εγώ έτσι.. καθώς πολλές φορές παίζει ρόλο η φάση στην οποία βρίσκεσαι εκείνο το διάστημα στο να ερμηνεύσεις ανάλογα αυτά που διαβάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/10/06, 11:55 π.μ.

    Διαβάζοντας ένα βιβλίο ξεδιπλώνεται μέσα σας κάποιες πορείες και αξίες που σας "μιλάνε", ίσως να σας δείχνουν τον δρόμο, ένα δρόμο ευτυχίας.

    Δεν ξέρω αν τα ξαναδιαβάσετε τι θα αποκομίσετε, πιστεύω πάντα στη μαγεία της πρώτης φοράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή