Κυριακή, Ιουνίου 01, 2014

Έτερον ουδέν

Και τί κατάλαβες εσύ που έπλασες μια ιστορία και διέδωσες φήμες, στρέφοντας εναντίον μου άτομα που δεν ήξερα ή άτομα που συμπαθούσα; Χωρίς να ξέρω τί έχει ειπωθεί. Γιατί δεν βρήκε τα κότσια αυτός/αυτή που το δημιούργησε να το παραδεχτεί, αλλά ούτε κι αυτοί που πίστεψαν τα λόγια δεν τόλμησαν να ρωτήσουν αν είναι αλήθεια. Κι ενώ ξέρεις πως κάποιος/α γνωρίζει αυτό που θες να μάθεις, είναι περίεργο να κάνει την ανήξερη. (Ενώ παράλληλα σου ‘χει πει αντιφατικά πράγματα ανά φάσεις για άτομα που δεν γνώριζες και δε σ αφορούσαν, ψαρεύοντας να δει αν ξέρεις προσωπικά κάποιους.) Το ξεχωρίζεις το ψέμα στα μάτια των ανθρώπων. Ποιός ο λόγος όμως; Και τί κατάλαβες;

Είναι παράλογο να έχω εισπράξει περίεργες συμπεριφορές κι επιθετικά βλέμματα και να μην έχει ρωτήσει κανείς. Παράλογο και άδικο τη στιγμή που δεν έχω προκαλέσει κάτι, που δεν έχω βλάψει κάποιον. Έστω, να είχα μάθει κι εγώ τι σκατά είχε ειπωθεί για μένα. Τόσο πειθώ πια; Kι η ειρωνεία, ενώ δεν ασχολείσαι, να συνεχίζουν να παραβιάζουν δεδομένα.. Θρασυδειλία.

Η ζωή είναι μικρή για να τα σκέφτεσαι, λες. Αλλά είναι και μικρή για να δέχεσαι την αδικία. Ας είναι. Όλα έχουν το τίμημά τους και πληρώνονται.

Και έτερον ουδέν.


(από τις draft σημειώσεις των συρταριών και των πλοίων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου