Κυριακή, Φεβρουαρίου 27, 2005

Βράδυ Σαββάτου


"..τα παιδικά μας όνειρα θα σας εξφενδονίσω,
με χρώματα και μουσικές θα σας τα τραγουδήσω
παλιέ μου φίλε, γνώριμε συμμαθητή, θαμώνα
απόψε που βρεθήκαμε σου δίνω τη σφεντόνα."

Όλα τα τραγούδια κερασμένα από το Βασιλάκη ...ένα έφηβο γεράκι που κρατά γερά!
Παρέα του ο Ησαΐας Ματιάμπα, πολύ καλός, κι οι C:Real, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν για πολύ. Ακόμα ο κιθαρίστας (..κι όχι μόνο) Γιάννης Κωνσταντινίδης, η κοπελιά με την κρητική λύρα,της οποίας το όνομα δε συγκράτησα, και μια ακόμα κοπέλα με την κιθάρα της που είπε δυο δικά της τραγούδια.
Τραγούδια καινούρια και παλιά του Βασίλη, δε λείπουν τραγούδια των Άσιμου, Ξυλούρη, καθώς επίσης ακούμε και παραδοσιακά νησιώτικα, κρητικά.
Φυσικά δε λείπει το κέφι και το καλαμπούρι.
Η μικρότερη ηλικία που υπήρχε στο κοινό ήταν ένας πιτσιρικάς κάπου 3 ετών μαζί με τη μαμά του που χτυπούσε παλαμάκια,άχου το ..η δε μεγαλύτερη υπέρβαινε αυτή του Παπακωνσταντίνου.
Σας το συνιστώ. 


"Είν' όμορφα κι ..οψές.. που (ξαν)ανταμώσαμε, μ' αρέσει ν' αρμενίζουμε παρέα.."
--------------------------ΟξΥΓΟΝΟ live -Βούρβαχη & Κορυζή 4-----------------

*Πλέον θα μου είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξω τη λίστα με τις φωνητικές εγγραφές-όπου χωράει τρία λεπτά-(ναι,δεν το έχω αντικαταστήσει ακόμα με ένα 3G):Το βαλς/ Το γράμμα/ Πάρε με

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2005

Γραντζουνώντας την κιθάρα και ψάχνοντας να βρω τη μελωδία...

Πιστεύω.. ελπίζω, η τακτική μου να με έβγαλε ασπροπρόσωπη, αν και πάλι ήταν της πολύ τελευταίας στιγμής (πρωτότυπο!).Τελειώσαμε at last!
Το πανεπιστήμιο μου αρέσει τις βραδυνές ώρες, ήσυχα και οικεία..
Ανεβήκαμε την ανηφόρα προς τον προφήτη Ηλία -η παρέα που γεμίζει ακριβώς ένα αυτοκίνητο- με το φεγγάρι από πάνω μας.. έπειτα από λίγο καθόμασταν στο Wild thing. Πρώτη φορά απ' όσες έχω πάει βάζει τόσα ελληνικά. Και μετά αγόρασα την πρώτη μου κιθάρα!!Ναι, μπήκε μέσα ένας κωφάλαλος με μια αγκαλιά γεμάτη αρκουδάκια.. πέρασε κι από το τραπέζι μας κι άφησε ένα μπρελόκ φακό,έναν αναπτήρα πιστόλι και μια κιθάρα-αναπτήρα! Αυτό ήταν..έρωτας με την πρώτη ματιά ;)

---Έκτακτη παρέμβαση..η Ε. .."Σ' αναζητώ...σ' αναζητώ μ'ένα βιολί κι ένα φεγγάρι, λείπει το όνειρο, εσύ και το δοξάρι " ! Είναι κι η Β. μαζί εννοείται -αύριο θα υπάρχει λογικά το σχετικό post.---

Τι έλεγα? Ναι, μια μικρογραφία ηλεκτρικής κιθάρας -και με τις έξι της χορδές παρακαλώ! Το μόνο κακό ότι έχει μεγάλη φλόγα.
Λίγο πριν φύγω έβαλε ένα κομμάτι.... παλιό..πολύ ωραίο, είχα ήδη ετοιμαστεί αλλά περίμενα. Η Ν. είπε ότι είναι Roxette (?) το πιο πιθανό μάλλον.Ήμουν στο τσακ να πάω στο dj να τον ρωτήσω, αλλά δεν. Το αποτέλεσμα..?
Αυτή τη στιγμή ψάχνω στο iMesh ό,τι τραγούδι τους υπάρχει μέσα. Παρεπιμπτόντως κατέβασα και το Fading Like A Flower και περιέργως πώς καθώς το έβαλα να το ακούσω πριν ολοκληρωθεί η λήψη, στα κενά που έκανε ακουγόντουσαν Διάφανα Κρίνα και δη ακυκλοφόρητο -Όνειρο μέσα σ' όνειρο!Πώς μπλέχτηκε.. Και σε επόμενο που άκουσα πάλι παρέμβαση "ζωή σαν τη δικιά μου".
Είμαι βλήμα..πρέπει να είναι το Fading like a @-->---.Τουλάχιστον η αρχή έτσι δείχνει.:Ρ

Κάποιος άλλος κατέβαζε από 'μένα το "Είσαι παντού", ντέρτια..
------------------------------------------
Αν και ήξερα ότι θα μου άρεσε η ταινία "Τα παιδιά της Νιόβης", δεν έτυχε να κάτσω να δω ένα ολόκληρο επεισόδιο.. σήμερα το είδα..έτυχε κι έπεσα στην περίοδο της αρχής της Καταστροφής.. τραγικές εικόνες.. πριν το τέλος μάλιστα ανακατεύτηκε το στομάχι μου.Έπεσε λίγο η διάθεση της απόκτησης της κιθάρας: τη θέση της πήρε μόνο η φωτιά.

Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2005

Τι τραγούδι να σου πω

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου..
«Και φοβάμαι μη φύγεις
μ' άλλο δρόμο δεν έχεις
και σου γράφω στο τζάμι
Σ' αγαπώ να προσέχεις
...
η αγάπη δε φεύγει
είναι μέσα μας λένε
...
Κάπου αλλού ταξιδεύεις
κι όμως πλάι μου είσαι..»
-Β.Π.-

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16, 2005

Εξεταστική: backstage

Περί τίνος πρόκειται? Διάφορα άσχετα, ενδιαφέροντα, ηλίθια, ανούσια πράγματα που βρίσκεις στα βιβλία:

Νοσταλγήσατε τα Αtari και δεν τα βρίσκεται πουθενά? Ένας μεγάλος αριθμός από αυτά είναι θαμμένα σε μια χωματερή στην πολιτεία του Νέου Μεξικού. (λόγω λανθασμένης ερμηνείας μιας έρευνας)
Στα αγγλικά. "Με κεφαλαία γράμματα γράφουμε: -φυλές (εκτός του black)" !?
"Good Morning Are you O.K.?" Κάθε μέρα την ίδια ώρα σε μια πόλη στην Αγγλία οι ηλικιωμένοι κάτοικοι που μένουν μόνοι τους δέχονται ένα τηλεφώνημα από έναν ...υπολογιστή, ο οποίος τους κάνει αυτή την ερώτηση. Αν του απαντήσουν "Yes" το κλείνει και παίρνει τηλ. τον επόμενο, αν δεν απαντήσουν ο υπολογιστής θέτει σε επιφυλακή την αστυνομία. Αναφέρονται μάλιστα και δυο περιπτώσεις που σώθηκαν δύο ηλικιωμένοι. (1989)
Όλα τα σφάλματα αναριθμητισμού διαιρούνται με το 9 (152-125=27) -γνωστό κι απ'την προπαίδεια βέβαια.


...και μια διαπίστωση: Η πολυκατοικία μου δεν έχει καλή μόνωση.Είναι τώρα στη διαπασών το λάιβ του Μαζωνάκη κι ενώ νομίζεις ότι ακούγεται από τον πάνω όροφο, διαπιστώνεις ότι είναι δύο ορόφους πιο κάτω..

*Εύγε σε όσους κάνουν τα βιβλία τους με γυαλιστερά φύλλα, οι φλούο μαρκαδόροι γράφουν πολύ καλύτερα.


——————————————————————————
(Not) by the way..
Άνοιξα το απόγευμα το ψυγείο και τι είδα? Τα mini Babybel! Στογγυλά τυράκια που πρέπει να "ξεφλουδίσεις" το κόκκινο κερί από γύρω τους για να τα φας. Πω, πω... πάνε χρόνια.. γιαμ γιαμ

«Άνοιξη έχει η καρδιά...

...εσένα σαν κοιτά»

Δεν αφήσαμε ούτε μια μέρα λοιπόν κι έτσι προχτές μας βρήκε το ψιλόβροχο να περιμένουμε ν'ανοίξουν οι πόρτες, ενώ μας καλωσόριζε από έξω ο κλόουν με το καπέλο του στο χέρι.

Δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα ...μια ρουφηξιά είν' η ζωή..
& ..Φέρνει η νύχτα το πρωί..

Kαι μια προσωπογραφία:
«Σε ξέρει η νύχτα πια καλά
σε έχουνε μάθει κι οι βροχές
όλου του κόσμου τα πρωινά
στη ρεματιά οι εποχές
...
Παίξε τραγούδα μας φωτογραφίες
οινόφιλες φιλοσοφίες
πες μας για οράματα για την περσόνα
και για την όμορφη γκαρσόνα»
"Στις αγορές"
-Στίχοι, μουσική:Ορφέας Περίδης-


*

Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2005

Πες μου τι δουλειά κάνεις, να σου πω... τι είσαι!

Το μυαλό των παιδιών κατεβάζει ό,τι θέλει, απορροφούν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους και τα αιτιολογούν όπως θέλουν, αλλά ταυτόχρονα είναι ανοιχτά σε ό,τι τους πουν οι μεγαλύτεροι, δη δάσκαλοί τους.

Να λοιπόν μία από τις καθημερινές "ιστορίες" που αντιμετωπίζει η μητέρα μου κι έπειτα μας τις εξιστορεί στο σπίτι :
—Να σου πω κυρία τι είναι αγρότης; λέει ο Νίκος
—Πες μου Νίκο. Τι είναι;
—Αγρότης είναι ....τρακτέρ!, λέει ο Νίκος με περηφάνεια που το ήξερε!

Άρχισε να γελά η κυρία Μαρία, αλλά δε σταμάτησε εδώ η παραπάνω συζήτηση..(ούτε και το γέλιο).
Στη μέση μπαίνει ο Γιαννάκης και με ύφος-εγώ-ξέρω-την-απάντηση-ενώ-ο-νίκος-όχι, λέει στην κυρία:
—Να σου πω εγώ τι είναι αγρότης?
—Τι είναι Γιάννη?
—Αγρότης είναι...... Τρακτέρ!!!

@$#%~&*^#$@%~ :DDDDDDDD

..Και τα άφησες τα παιδάκια με την απορία?
Όχι, τους εξήγησα:
—Αγρός στην καθαρεύουσα είναι το χωράφι και αγρότης είναι αυτός που ασχολείται με αυτό. Κατάλαβες Γιαννάκη?
—Κατάλαβα.

no war - no army

Όπως σωστά γράφει ο αρκούδος: "Κι η Ευρώπη (εμείς) παρακολουθεί ατάραχη.."
Αυτή τη στιγμή που εμείς ασχολούμαστε με καθημερινά πράγματα -άλλα ουσιώδη, άλλα μη- κάπου όχι πολύ μακριά από εδώ οι άνθρωποι δε μπορούν να ζήσουν ελεύθερα, οι δρόμοι είναι γεμάτοι στρατιώτες..
Ποιος δε θέλει την ειρήνη?? Κάποιοι ηλίθιοι θα μου πείτε που σκέφτονται μόνο το χρήμα.. αν μπορούν και σκέφτονται..
Μισθοφορικός στρατός κατά της τρομοκρατίας και μ.......! Να το κάνουμε και επάγγελμα! Η κατάργηση του στρατού, σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως να ήταν μια αρχή για να μειώσουμε τις πιθανότητες επαφής με τον πόλεμο. Θα μου πείτε τώρα και πως θα γίνει κάτι τέτοιο την εποχή αυτή, όπου αρκούν ίσως κάποιοι χειριστές υπολογιστών για να βάλουν σε λειτουργία πυραύλους προς την επιθυμητή κατεύθυνση... εκτός του ότι σε πολλές χώρες ο στρατός είναι τρόπος ζωής.
Και τι γίνεται με το να πηγαίνουν στο στρατό τα αγόρια? Να έχουμε δυνάμεις για να μπορούμε να αμυνθούμε σε περίπτωση κινδύνου? Γιατί να χρειάζεται να μπαίνουμε σ' αυτή τη "λογική"?
Ματαιότης ματαιοτήτων....

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2005

Ένα χέρι βοηθείας..

Ξέρει κάποιος να χρησιμοποιεί το Ad-Aware? (ρητορική ερώτηση εδώ μέσα..)
Κατ΄αρχάς πάνω από 200 critical objects είναι ανησυχητικό?!:)
Επιλέγουμε όσα θέλουμε -αλήθεια, ποια είδη πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξω?- κι έπειτα πατάμε Next, ωραία.. και βγάζει ένα παράθυρο "deleting selections" ...δεν ξέρω αν κολλάει ή απλά αργεί(αρκετά) κι έτσι το κλείνω :)! Ξαναδοκίμασα και για να μην είναι φορτωμένο διάλεξα μόνο ένα, το οποίο και αφαιρέθηκε. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα όμως που πήγαν στην quarantine list, τι τα κάνω?

Θα μου ήταν χρήσιμη η βοήθειά σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων.